Bi-Kongen

Koldhævede boller

Du skal bruge:

1 liter kold vand
¼ pakke gær
1 spsk. groft salt
2 spsk. honning
250 gram havregryn
250 gram durum mel
2-3 håndfulde 5-kornsblanding
600 gram hvedemel

 

Sådan gør du:

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, honning, 5-kornsblanding, havregryn og durum mel.
Til sidst tilsættes melet og der røres godt rundt i dejen.
OBS – dejen skal være en klistret masse.
Dejen dækkes til med madfilm og stilles i køleskabet i min. 8 timer.
Når du skal bage bollerne sættes de på en bageplade med en våd ske.
Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.
Der er dej nok til 2 plader.

 

Tip:

Ønsker man et pift af kanel, kan honningen erstattes med kanelhonning. Ligeledes kan revet æble tilsættes.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

07.11 | 13:49

As long as the surface on the honey is clean and not a foam layer on the honey (sign of fermenting).

07.11 | 13:46

Hi Cecilia
Normally there is nothing wrong with honey older than the expired date, if it has been kept at room temperature or cooler it can last for many years.

07.11 | 09:33

I have a jar of summerhoney that expires 050719 and a jar that expires 090720. Are they OK to eat? Best regards, Cecilia

27.09 | 17:23

Dejligt at høre at du synes min honning😀

Du er velkommen til at følge Bi-kongen inde på FB hvis du er interesseret i at følge med i hvad vi går og laver.